Några tankar en torsdagsmorgon.

12 april, 2018 0 av Diana Piluts

Sitter just nu vid köksbordet och dricker en kopp kaffe och lyssnar på fåglarna utanför. Katten är mätt och belåten och sitter och tittar ut genom fönstret. Undrar vad han tittar på? Fåglarna kanske.
Igår kom jag hem från ännu några dagar i Malmö på skolan. Fina dagar med mycket information, lärdom och massor med skratt med tjejjerna. När jag är i Malmö så bor jag på hotell och det är så mysigt. Smålänning som jag är så letar jag efter de bästa priserna varje gång jag ska boka. På det viset så har jag fått hoppa runt och bo på olika hotell varje gång jag ska till Malmö. Det gör mig ingenting för varje hotell är unikt på sitt sätt. Där jag bodde nu var bära till både skolan och vattnet. Fina promenader och ett fräscht och trevligt ställe att bo på. Jag älskar att gå till denna underbara frukost och stå där och välja och vraka vad jag är sugen på att äta. Men det blir det vanliga, ägg, yoggi med en blandning av fröer och gryn samt skivad melon. Sen gör jag som resten av de som bor där, jag letar upp ett bord där jag kan sitta själv för att få njuta av min frukost i lugn och ro. Sen sitter jag där och äter och iakttar de övriga gästerna. Någon läser tidningen, killen vid fönstret tittar i sin telefon, två tjejer sitter och diskuterar. Undrar vad de diskuterar för något. En man sitter som jag (tror jag) och studerar människor eller är han djupt i sina tankar. Mannen vid bordet framför i sin bruna Manchester kavaj, stampar foten lite försiktigt i takt med den mjuka musiken som hörs på en lagom nivå.
Då ser jag en man som jobbar där, han har långt hår i hästsvans och kanske är han från Grekland, Spanien eller något annat land. Men det som utmärkte honom var hans glädje när han jobbade. Med ett litet leende fyllde han på flingor, muggar och allt annat. Han skojade och pratade med de små barnen som var där. Lyfte handen och vinkade till någon och svarade vänligt på frågor han fick. Jag tänkte för mig själv, undra om något kul har hänt eller om det är hans sätt att vara? Så nästa morgon vid frukosten så iakttog jag igen. Det var samma personal som jobbade på frukosten. Två män och en tjej som hade olika ansiktsuttryck. Tjejjen såg lite halvt uttråkad ut, den ena mannen var allvarlig sen kommer han med hästsvansen med ett leende mot alla. Samma sak idag, han skojar med barnen och är hjälpsam mot de som behöver hjälp. Någon som är äldre och inte klarar sig själv hjälper han till rätta och allting med ett leende.
Kan det vara så att han har en positiv inställning till sitt arbete? Att han är glad och tacksam för vad han gör och för vad han kan? För det är våra tankar som styr oss hur vi känner eller hur? Om jag väljer att tänka, åh vad jobbigt detta är, måste jag jobba? Det är säkert kallt ute och då fryser jag. Vad händer i kroppen ? Jag känner hur axlarna sänks och jag blir nedstämd inombords. Vi har alltid ett val hur vi ska tänka. Kanske det är så han gör, killen med hästsvansen. Han kanske ser det positiva i det han gör och faktiskt är stolt. Han kanske plockar fram sin lekfullhet och gör arbetet så som han vill ha det. Hans attityd gjorde att andra log och på det sättet kanske bidrog till att de fick en bra start på sin dag.
Välj att se saker och situationer på ett sätt som gör det lättare just för dig. Det tar oerhörd stor mängd energi att gå och grunna och tänka på hur det kunde vara istället eller att älta samma saker om och om igen. Varför blev det så och ingen gör någonting och så vidare. Släpp det. LET GO det blir en befrielse för hela kroppen och hjärnan. Ännu en gång, kan vi byta glasögon och se saker från ett annat håll.
Så hur ska din dag vara? Min ska bli en dag full av nyfikenhet och i dag väljer jag att ha en lugn och skön dag och bara förbereda mig för min kurs ikväll.
Kram till er 🌺