Livet

31 juli, 2018 1 av Diana Piluts

Att leva är både svårt och helt underbart. När allt rullar på så känner vi en frihet och tänker inte så mycket, utan bara är. Men när något händer så kommer känslor och hur kroppen reagerar är helt fantastiskt. Min lille far gick bort förra veckan och det har varit en berg och dalbana av känslor, tankar och funderingar. Jag tycker att hjärnan och kroppen är finurlig för när något händer så skyddar vår hjärna oss genom att sätta oss i ett chocktillstånd. Jag var i en bubbla och fattade inte vad som har hänt. Det tar en tid för hjärnan att bearbeta och det är därför den gör så här ( tack gode Gud för detta) jag hörde vad folk sa men kunde inte riktigt förstå, jag var tom, tom,tom, ville gråta men kände ett lugn som gjorde att det inte kom så många tårar.
Men när chocken lagt sig lite och jag började förstå vad som hänt så var det som att öppna en kran. Det ville inte sluta och på ett sätt så var det så skönt för det kändes som att jag verkligen sörjde. Och det gör jag och kommer att göra den tid jag behöver. Det jag vill säga är att det finns ingen tid på sorg, inga rätt och fel utan var och en gör på sitt sätt. Men samtidigt är det viktigt att låta känslorna komma fram, för det gör dem för eller senare även om vi inte vill. Känslor är inte farligt men kan vara enormt jobbiga.
Jag kommer att sakna ljudet av hans gamla Ford som kom på gatan. Hans hoho eller vissling på baksidan för att kolla om någon var hemma. Våra bilturer. När han inte kunde köra själv längre eller inte ville köra utan istället titta på naturen. Vår dagliga telefonkontakt där han gärna berättade vilka världsproblem de löst på hyllan, som är fiket på Börjes där han gick flera gånger i veckan för att träffa gubbarna och äta en fralla och dricka en kopp kaffe som kostar 1,50:-. Jag kommer att sakna att åka ut till kvarnen och äta en våffla hos Eva och att åka på konstrundan med dig pappa.
När något tungt händer i livet så är det viktigt med de som finns runtomkring. Familj, släkt och vänner. Att få en kram värmer in i hjärtat ett sms, hur mår du? Jag har haft turen i mitt liv att ha en fantastisk familj och underbara vänner och bor i en by där man fast man kanske inte känner varandra så väl, kan stanna upp och säga några ord. Vi är olika som människor men för mig betyder detta så mycket.
Nu sitter jag här och ska så smått börja planera föreläsningar och kurser inom stresshantering och det ska bli en spännande höst. Det känns skönt att ha något att lägga tankarna på.
Önskar er en härlig dag i värmen.
Kramar 🌺