Lev idag !

5 juni, 2018 0 av Diana Piluts

Vi har ingen aning när vårt liv kommer att sluta så vad är viktigare än att göra det vi vill och blir glada av ? Jag hinner inte hälsa på eller ringa? Alla har precis lika mycket tid på dygnet så vad är det som gör just dig unik att inte du hinner hälsa på eller ringa ett samtal bara för att kolla läget? Vad är viktigt för dig i ditt liv? är det jobbet, familj, status, att ha dyra saker eller kärlek?
När någon blir sjuk i en allvarlig sjukdom reagerar vi olika. En del blir lamslagna och vet inte riktigt vad dem ska göra. En del blir stöttande och vill vara med den personen hela tiden. Vad kan vi göra? finns det några rätt och fel? ibland önska jag att det fanns en lagbok som talade om hur vi ska reagera i en situation men det finns det inte och alla är olika. Vill du skicka sms eller ringa till den personen så gör det. Ha förståelse för om du inte får ett meddelande tillbaka för den sjuke har nog med att ta hand om sig själv och de sina. Men att skicka det ett mail eller slå en signal tar inte så lång tid eller hur men låt det komma när du är redo att höra av dig.
Ibland läser jag på facebook ett citat som lyder: En frisk människa har många önskemål men en sjuk har bara ett, att bli frisk. Det stämmer så bra eller hur? Så vad är värt mest i ditt liv? Ta en stund och tänk efter och se om du kan göra något ? Har du en släkting du inte hört av dig till som du känner att du borde? vill du träffa vänner men känner inte att du hinner? Behöver det vara så omständigt? Kan ni ta en liten fika ? äta lunch ? eller en kvällsmacka ? Tänk till och lev idag!
Önskar er en fin sommardag.
Kramar