Långfredag

30 mars, 2018 0 av Diana Piluts

En lång och mycket ledsam och vilsen dag. I går fick vår kära storpudel Stich somna in. Han blev 7 år , men detta sista året har han haft en del motgångar och igår visade han oss att han inte orkade mer. Han somnade fint med huvudet i mitt knä medans jag borstade honom med hans favoritborste och pratade om allt han har gett oss. För en del är det bara en hund men för oss var han en familjemedlem. En hund med ett stort hjärta, som ville ha kärlek hela tiden, som låg jämte mig och sov när inte min man var hemma, som inte kunde gå fram på vägen,utan livet var så otroligt roligt för honom så han studsade fram och tittade på allt. Jag tänker på alla hjärtan han har berört för ni som träffat honom vet vad jag pratar om. För han gick verkligen rakt in i människors hjärtan och gjorde sig en plats där. Hur han kunde hoppa upp i knät och låtsades att han var en liiiiten hund, hur han tog tassen och drog bort ipaden eller mobilen från våra händer för att han ville ha kärlek. Idag på morgonen väntade jag på att han skulle hoppa upp i sängen , men det kom ingen Stich och det gör ont. Många tårar har runnit och det kommer att fortsätta så länge det behövs.
Vår andra hund Lilo har legat i hallen och tittat mot dörren. Var är han ? Kommer han hem snart? Fast hon har varit bestämd och hård mot honom så vet jag att hon saknar honom. Hon vill inte äta sin mat och tittar konstigt på oss. Kloka Lilo du vet att något inte stämmer och du gör vad du kan för att anpassa dig till den familj vi är nu, utan Stich.
En dag i taget tar vi , det är okej att vara ledsen, att längta och gråta och känna en tomhet. Jag vet att det kommer att lätta sakta men säkert och det får gå precis hur lång tid som det behöver.
I morgon ska jag jobba på Medley och då vet jag att jag kommer att få roligt. För det är ingen som går dit och inte har kul, att höra alla otroliga barnskratt och utrop när de kommer ner i badet, värmer som bomull runt hjärtat.
Jag kommer att ha en fin påsk med jobb och familj och jag önskar er detsamma.
Kramar🐥