Fredag igen

4 maj, 2018 0 av Diana Piluts

Och här sitter jag och reflekterar över veckan som varit. Det är mycket som hänt men det jag vill skriva om är att visa hänsyn. Det verkar som att en del tycker det är svårt. Förra helgen körde jag och min man till Stockholm för att hälsa på vår dotter samt titta på hockey och njuta. När vi närmar oss Stockholm så kör jag på en väg där det är tre körfält 123. Jag kör i nummer 2 för de har stängt av nr 3 på grund av en stor olycka med tre personbilar. På den vägen hänger det stora skärmar över varje körfält för att visa om just det körfältet är öppet eller stängt samt vilken hastighet jag får köra. När ett körfält är stängt så står det avstängt samt ett stort X på skärmen. Inte så svårt eller hur? Så vi som lyder snällt ställer oss i bilkö i körfält 1och 2 för att vänta då de behöver få bort bilarna samt de skadade personerna i lugn och ro. Men vad händer! Bil efter bil kör förbi på det avstängda körfältet snabba bilar, taxibilar, lastbilar och sen kommer den där försiktiga bilen och smyger fram som att föraren vet om att det är avstängt men om jag kör sakta och försiktigt så kanske ingen ser mig.
Eller hur ! Jag såg och många med mig. Hur tänker människor? Om det är avstängt så är det väll avstängt för alla? Det som händer nu är anledningen. Det kommer en stor röd bärgningsbil från räddningstjänsten och kör på det avstängda fältet. Han ska förmodligen fram till olyckan. Som en svans efter kör en svart taxibil. Killen i räddningstjänstens bil stannar, hoppar ur och skäller ut taxichauffören efter noter. Han skrek och viftade med armarna. Jäklar så arg han var vilket är förståligt. Efter detta hoppar han in i sin bärgningsbil och kör mot olyckan med ljusen blinkandes på taket. Men vad händer då? Jo alla de där bilarna som passerade oss som snällt och tålmodigt sitter i våra bilar och väntar, de har bildat en lång kö på det avstängda fältet! Så bärgningsbilen kom inte fram till olyckan. Som tur är så var var vi långt bak i bilkön för jag hade inte velat höra vad chauffören sa när han kom fram dit. De måste fått dit bärgningsbilar från andra håll.
Men Gud vad jag beundrar dessa människor som jobbar vi olyckor. På 1,5 timma hade de fått iväg personerna i ambulans samt fått iväg de kraschade bilarna och städat undan på vägen. Men varför visas inte hänsyn i detta läget? Varför ska, måste en del utmana och göra situationen värre ?
Acceptera att du sitter där du är. Du kan ju ändå inte göra något åt det. Lyssna på radio, slumra till eller lyssna på en ljudbok kanske. Det är ingen mening att bli irriterad och arg. Ta den stunden och vila för fram kommer du förr eller senare ändå och tänk på de som jobbar på våra vägar.
Önskar er en fin solig helg och tänk på att göra lite av det just du behöver för att ladda dina batterier☀️🌷
Kram Diana